søndag den 18. september 2011

Intet ord om valghandlingens resultat

Notat

Hr Kryds gik hen til bageren og købte fire brød. De to af brødene gav Hr Kryds til ænderne i Anlæggets dam. De to sidste brød tog Hr Kryds med hjem til sin lejlighed på Fridtjoffs Allé i Kryssinge.

Da han havde kysset fru Kryds, der lige var kommet hjem fra arbejde i vuggestuen og lagt de to brød i kassen, tog Hr Kryds sin paraply og gik ned på Kryssinge Efterskole, hvor valghandlingen var i gang.

Med sig i lommen havde Hr Kryds kun sine kontanter, i alt 678 Kryds.

I stemmebox i efterskolens aula valgte Hr Kryds et navn på en liste og satte sit tegn. Derefter gik Hr Kryds ud i regnen og slog sin paraply op.

Han brugte i alt 50 Kryds på en café, hvor han drak x-mas med Eks.

Eks havde siden deres brud været enlig og havde derfor og ofte før søgt tilflugt hos Hr Kryds i disse stunder. Eks og Hr Kryds' parforhold på otte år havde givet dem Lille Streg, der nu var 6 år gammel. Eks havde ved mødet med Hr Kryds på caféen medbragt Lille Streg i en klapvogn. Eks havde tidligere som Hr Kryds afgivet stemme, men i Nykøbing X, hvor Lille Streg gik i børnehaveklasse.

Eks kyssede Lille Streg på panden og overlod ham uden videre til Hr Kryds.

Hr Kryds gik med Lille Streg i klapvogn gennem Kryssinge, forbi Efterskolen, hvor valghandlingen stadig var i gang. Et par store krydsere med lav undervogn og alufælge holdt parkeret foran hovedbygningen.

I Krydset standsede Hr Kryds med Lille Streg i klapvogn for rødt X. Da det grønne X lyste op passerede Hr Kryds med Lille Streg i klapvogn gaden. På det andet fortov fortsatte Hr Kryds med Lille Streg i klapvognen, hjem til fru Kryds, der ventede dem i hoveddøren.

Lille Streg blev indkvarteret på sit værelse hos fru Kryds og Hr Kryds. Værelset havde været hans, siden huset blev bygget færdigt, som det sidste af den lange række nye huse, der udgjorde vestsiden af Fridtjoffs Allé, Kryssinge. Fru Kryds og Hr Kryds havde boet i huset i 4 år.

Fru Kryds kyssede Hr Kryds på panden, greb paraplyen og forlod huset, for at afgive sin stemme på Kryssinge Efterskole, hvor valghandlingen stadig var i gang.

Hr Kryds tændte fjernsynet og satte sig foran det, mens Lille Streg passede sig selv på sit værelse. Hr Kryds satte fjernsynet på Kanal X og fulgte med i Krydsilden, men den kedede ham, så han valgte Cross Channel, hvor han så en musikvideo fra UXA med Kryss Krystoffersen.

Så ringede det på døren.

Det var Kilo og Gram og deres 5-årige datter Anti-Kilo, der kom på uventet besøg. Kilo mente det ville være hyggeligt at følge med i valghandlingerne på tv i samlet flok. De havde medbragt en pose kaffe og en bærepose med x-mas.

Kilo og Hr Kryds havde tidligere været forlovede, før Hr Kryds mødte Eks og længe før Hr Kryds mødte fru Kryds. De havde været unge den gang. Nu havde Kilo mødt sin Gram og med ham avlet datteren Anti-Kilo. Anti-Kilo og Lille Streg havde derfor kendt hinanden siden de var spæde. Man kom jævnligt hos hinanden.

Hr Kryds og Gram var glade for hinandens selskab, god mad, vin og især x-mas.
Man satte sig omkring fjernsynet, Anti-Kilo og Lille Streg på gulvet.

Krydsilden på Kanal X afløstes af en partilederdebat og en foreløbig prognose, mens Gram og Hr Kryds drak x-mas og fortalte valganekdoter. Kilo holdt øje med børnene, mens mændene drak x-mas.

Da Fru Kryds kom hjem efter at have afgivet sin stemme på Kryssinge Efterskole, hvor valghandlingen stadig var i gang, blev hun mødt i døren af Kilo og Anti-Kilo, der trak hende med ud i køkkenet.

Deres muntre stemmer fra køkkenet forstyrrede ikke Hr Kryds og Gram, der efterhånden havde indtaget for mange x-mas til at bekymre sig om larm. Der blev også råbt i stuen, især når Lille Streg rejste sig op foran fjernsynet eller kom med utidige forlangender. Bordet foran dem blev efterhånden fyldt op af brød, bragt til dem fra køkkenet af Ant-Kilo og Lille Streg, der belv bedt om at hjælpe. Anti-Kilo, Kilo og Fru Kryds havde tilberedt brødet med ost, skinke, ribbenssteg i skiver og masser af smør.

Gram rejste sig og gik ud af terassedøren for at slå en streg i mørket. Han tænkte på de ca 4000 Kryds han lige havde sat til på en dum investering i Nykøbing X, mens han stod ved busken under månen.

Kilo kom ind fra køkkenet og satte sig hos Hr Kryds i sofaen. Hr Kryds havde længe søbet i sin x-mas; han havde fået rigeligt, og det kedede ham at følge med i valghandlingen på tv.

"Jeg gi'r, fandeme, x procent af min løn til dét lort!" brummede Hr Kryds.

Da Kilo kyssede ham på panden, gik der et jag gennem Hr Kryds. Pludselig var han tilbage på Kryssinge Efterskole, dengang for længe siden, hvor han og Kilo havde mødtes første gang. Åh, de dufte.

Gram kommer ind i stuen og Kilo retter sig op.

Hun rejser sig og forlader stuen, hvor Gram slår sig ned. Hr Kryds er pludselig mere rolig. Han har knappet en ny x-mas op. Kapslen ligger på bordet. Lille Streg sidder og hænger i sofaen, mens Anti-Kilo læser en bog om X-men. Alt er roligt.

Udenfor huset lusker Z omkring. Snart vil han kravle ind i huset til Anti-Kilo, Lille Streg, Kilo, Fru Kryds, Gram og Hr Kryds og ånde på deres øjne.

Sov godt allesammen.